Caroline Vos, kinderarts Treant

Geplaatst op: 24-06-2020

"De deelnemende kinderen zijn allemaal hartstikke enthousiast en gemotiveerd om door te gaan met het aanleren van een gezonde leefstijl!""Mijn naam is Caroline Vos. Ik ben kinderarts bij TREANT. Via jeugdartsen en huisartsen krijg ik veel kinderen verwezen met overgewicht. Ik kijk dan of er een lichamelijke oorzaak voor het overgewicht is en ook kijk ik of er al complicaties zijn door het overgewicht (bv. suikerziekte). Ik vind het als kinderarts heel erg belangrijk dat kinderen een gezond gewicht hebben.

Voor de behandeling van overgewicht is een professioneel team nodig dat op een enthousiaste en positieve manier de kinderen stimuleert om een gezond gewicht te krijgen en te houden, gedurende een langere periode. Ook vind ik het belangrijk dat de rest van het gezin daarbij wordt betrokken en dat de hulp wordt afgestemd op ieder kind afzonderlijk. We hebben in ZO-Drenthe heel lang gezocht naar een dergelijke aanpak.

Ik ben dan ook heel erg blij met de samenwerking die we nu hebben met KidsLife. Ik zie in mijn spreekuren nu al de goede resultaten en het allerbelangrijkste: de deelnemende kinderen zijn allemaal hartstikke enthousiast en gemotiveerd om door te gaan met het aanleren van een gezonde leefstijl."