Kinderfysiotherapeut Brenda aan het woord

Geplaatst op: 04-08-2020

"Ons motto was wel: niet te veel praten, maar gewoon doen."
"Zo’n 1,5 jaar geleden werd Lampe Therapie benaderd door Caroline Vos met de vraag of wij wat konden beteken voor kinderen met overgewicht. Samen met Debbie Ruiter (directeur Lampe Therapie) ben ik bij Caroline geweest en zijn wij in gesprek gegaan. Wat hebben we nodig om deze groep kinderen te kunnen helpen? Al snel hadden we een aantal disciplines op een rij waarvan wij dachten dat ze nodig zouden zijn om dit te kunnen bereiken: een diëtist, mentale coach, sportcoach en natuurlijk mijn eigen discipline, kinderfysiotherapie.

Al snel hadden we een overleg gepland met Eline (diëtist), Annelies (Samen Sterk Zorg) en een personal trainer. We hebben allemaal onze ideeën en verwachtingen benoemd en opgeschreven. Ons motto was wel: “niet te veel praten maar gewoon doen”. Zo zijn we in mei 2019 gestart met de eerste intakes en sindsdien loopt het als een trein.

Als kinderfysiotherapeut houd ik mij met name bezig met de motoriek van kinderen en kijk ik of ze gelijk mee kunnen in de sportgroep of dat ze eerst beter een individueel traject kunnen volgen. Wanneer er klachten zijn aan het houdings- en bewegingsapparaat, dan kijk ik hier ook naar; we willen weten of deze klachten een kind belemmeren om te gaan sporten en wat we kunnen doen om dit te voorkomen/verhelpen.

Alle kinderen komen regelmatig terug om te bespreken hoe het gaat. Het is fantastisch om te zien hoe kinderen veranderen! Vaak komen ze een beetje angstig binnen en hebben ze moeite om te praten over hun gewicht, vaak zijn ze heel onzeker. Maar na verloop van tijd zie je dat ze meer zelfvertrouwen krijgen en dat ze het fijn vinden om te komen sporten. En dat hun figuur dan ook nog eens positief verandert, dat maakt ze helemaal blij!

Het KidsLife team is een heel fijn team om mee te werken! Bovendien hebben we korte lijntjes, onderling, maar ook met huisartsen en specialisten, waardoor het allemaal gewoon heel goed werkt."