Eline Voss aan het woord

Geplaatst op: 13-11-2019

Samenwerken is een feest!Kidslife bestaat nu ruim een half jaar en wat is het fijn om deel uit te mogen maken van dit team! Want in dit half jaar dat we bestaan, kunnen we wel zeggen dat we echt een team zijn geworden. "Niet te veel denken, maar doen", dit was ons motto in april 2019. Laten we van start gaan en kinderen gaan begeleiden naar een gezond gewicht en een gezonde leefstijl. Ik ben nu ruim vier jaar diëtist in mijn eigen praktijk en weet dat een gezonde leefstijl behalve met voeding ook veel te maken heeft met mentale gezondheid, lichamelijke gezondheid en voldoende lichaamsbeweging. Dit komt ook altijd naar voren in mijn behandeling, maar hé, ik ben en blijf natuurlijk een diëtist, dus voeding speelt in mijn behandeling toch de grootste rol.

 
Vanaf het moment dat ik mijn praktijk startte, hoopte ik ooit kinderen te begeleiden vanuit een kindteam, een team vol zorgverleners met ieder hun talent en hart voor het werken met kinderen op een warme, positieve manier. Daarin zag ik dan een hecht team voor me, dat elkaar wist te vinden voor overleg, het onderling goed kon vinden en dat ook echt samen werkte. Inmiddels is dit werkelijkheid geworden en ben ik erg blij dat ik deel mag uitmaken van het Kidslife-team. Ik zie alle kinderen tijdens de intake die ik samen met fysiotherapeut Brenda of Sandra doe, en daarna zie ik ze voor vervolgafspraken op mijn eigen spreekuurlocatie.

Ik vind het leuk om kinderen en jongeren iets te leren over gezonde voeding, in plaats van ze dit op te dragen. Waarom heb je eigenlijk gezonde voeding nodig? Wat is gezonde voeding precies? Hoe werkt het aanleren van nieuw gedrag nu eigenlijk? Wat als het even moeilijk is? Wat werkt voor jou? Dit zijn allemaal onderwerpen die voorbij komen tijdens mijn behandeling. Vaak met praktische uitleg en voorbeelden. Zo lezen we vaak samen verpakkingen, doen we productkennis op of tekenen we uit hoe het in je brein werkt. Het is zo prettig om je vak uit te kunnen oefenen en te weten dat er op alle andere gebieden van gezondheid ook hulp geboden wordt door fijne collega’s. Op naar nog vele jaren Kidslife!

Ik merk in mijn praktijk dat het voor volwassenen én kinderen prettig is wanneer je de andere betrokken zorgverleners kent en weet te vinden. Een hele tijd terug besprak ik deze wens met Debbie Ruiter, en niet veel later belde ze met het idee van Kidslife. Ik ben nog steeds zó blij met dit telefoontje.